< Terug

Kerstviering in de Zwarte Schuur

Indrukwekkende kerstviering op de Lepelaar
Onze voetstappen op de zompige Lepelaar in de zuidelijke Biesbosch klinken beslist anders dan die van Jozef en Maria op hun doortocht naar Bethlehem. Bij ons op deze zaterdagmiddag geen geklikklak van ezelshoeven, maar het geklapwiek van een reiger. Geen 'er is geen plaats in de herberg', maar een gastvrij onthaal in een voormalige landbouwschuur waarin een kerkuil, boerenzwaluw en kwikstaart hun domicilie hebben. In deze twee eeuwen oude schuur, die acht jaar geleden door acht vrijwilligers is opgeknapt en sindsdien door hen wordt onderhouden, vieren we kerst.
 De grote ruimte is aangekleed met kerstbomen, groene doeken en strobalen. Met een bekertje warme chocolademelk nemen de 55 gasten onder wie zes kinderen, plaats op de voor hen neergezette stoelen. Met hoorngeschal kondigt Willy Jansen de geboorte van Christus aan. Zeven als kerstman verklede Hankse shantyzangers haken hier op in met 'Stille nacht'. Ademloos luistert het publiek naar een door Ina Jansen voorgelezen middeleeuws kerstverhaal. Dan volgt de apotheose van deze bijzondere kerstviering: het nieuwe door Asmara van Zom gezongen 'Lied van een vluchtelinge', beginnend met de woorden 'Laat me binnen in uw land'.
  De kerstviering krijgt buiten een vervolg met een herderstocht. Achter Marjolein de Koning aan gaan we op zoek naar een kerststal midden in de griend. Daar aangekomen zingt Van Zom een eigen versie van 'Stille nacht'. Voor we met de fluisterboot terugvaren naar Vissershang onder Hank, doen we ons in de Zwarte Schuur tegoed aan hete glühwein en krentenbrood. Een kerstviering die, getuige de vele enthousiaste reacties, navolging verdient.  
Geke v.d Merwe
 
 

Heeft u vragen?

info@drimmelendorp.nl

All Rights Reserved 2015 Design & realisatie door IC10